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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Cerrados. |
Data corrente: |
11/02/1999 |
Data da última atualização: |
11/02/1999 |
Autoria: |
OLIVEIRA, F. L. de; SOUTO, S. M.; PITARD, R. M. |
Título: |
Selecao de estirpes de rizobios para as leguminosas Arachis pintoi e Cratylia argentea. |
Ano de publicação: |
1998 |
Fonte/Imprenta: |
In: REUNIAO BRAS. FERTILIDADE DO SOLO E NUTRICAO DE PLANTAS, 23.; REUNIAO BRASILEIRA SOBRE MICORRIZAS, 7.; SIMPOSIO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA DO SOLO, 5.; REUNIAO BRASILEIRA DE BIOLOGIA DO SOLO, 2., 1998, Caxambu, MG. FertBio 98: resumos. Caxambu: UFLA, 1998. |
Páginas: |
p.631. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Interrelacao fertilidade, biologia do solo e nutricao de plantas: consolidando um paradigma. |
Thesagro: |
Cerrado; Leguminosa; Rhizobium. |
Thesaurus Nal: |
Arachis pintoi; Cratylia argentea; legumes. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 00917naa a2200229 a 4500 001 1554455 005 1999-02-11 008 1998 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aOLIVEIRA, F. L. de 245 $aSelecao de estirpes de rizobios para as leguminosas Arachis pintoi e Cratylia argentea. 260 $c1998 300 $ap.631. 500 $aInterrelacao fertilidade, biologia do solo e nutricao de plantas: consolidando um paradigma. 650 $aArachis pintoi 650 $aCratylia argentea 650 $alegumes 650 $aCerrado 650 $aLeguminosa 650 $aRhizobium 700 1 $aSOUTO, S. M. 700 1 $aPITARD, R. M. 773 $tIn: REUNIAO BRAS. FERTILIDADE DO SOLO E NUTRICAO DE PLANTAS, 23.; REUNIAO BRASILEIRA SOBRE MICORRIZAS, 7.; SIMPOSIO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA DO SOLO, 5.; REUNIAO BRASILEIRA DE BIOLOGIA DO SOLO, 2., 1998, Caxambu, MG. FertBio 98: resumos. Caxambu: UFLA, 1998.
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Registro original: |
Embrapa Cerrados (CPAC) |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Milho e Sorgo. Para informações adicionais entre em contato com cnpms.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Milho e Sorgo. |
Data corrente: |
05/10/2022 |
Data da última atualização: |
17/12/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
COLLANTES, N. F.; CARVALHO, C. W. P. de; ASCHERI, J. L. R.; CHAVEZ, D. W. H.; COMETTANT-RABANAL, R.; BERNARDO, C. O.; QUEIROZ, V. A. V. |
Afiliação: |
NATHÁLIA FERREIRA COLLANTES, Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro; CARLOS WANDERLEI PILER DE CARVALHO, CTAA; JOSE LUIS RAMIREZ ASCHERI, CTAA; DAVY WILLIAM HIDALGO CHÁVEZ, Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro; RAÚL COMETTANT-RABANAL, Universidad Privada San Juan Bautista; CRISTIANY OLIVEIRA BERNARDO, Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro; VALERIA APARECIDA VIEIRA QUEIROZ, CNPMS. |
Título: |
Effect of sucrose on the extrusion of varied whole sorghum grits genotypes. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Food Processing and Preservation, e17204, 2022. |
DOI: |
https://doi.org/10.1111/jfpp.17204 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The effect of sucrose on the extrusion of varied whole sorghum genotypes was studied using a single-screw system. The raw sorghum flours were characterized in terms of chemical composition and particle size. Specific mechanical energy (SME) was measured as a process parameter, as well as expansion properties, hydration, paste viscosity, instrumental color, and texture, along with total phenolic compounds (TPC) and total condensed tannins (TCT) in the puffed extrudates. In general, the addition of 10% sucrose reduced SME (p<.05), sectional expansion, hydration, and cold paste viscosity, indicating lower starch conversion and increased lightness (L*) and hardness (Fc). In contrast, BRS 501 showed opposite results for most of the variables measured, due to the suppression of the lubricant effect attributed to the high lipid in this genotype. Furthermore, the extrusion process at 0% sucrose released TPC values by 71.2% and 317.5% for low-tannin extrudates, while the addition of sucrose (10%) did not alter the TPC (p>.05) and had a protective effect on TCT retention in BRS 305 genotype extrudates. |
Thesagro: |
Extrusão; Farinha; Genótipo; Sacarose; Sorgo. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
Marc: |
LEADER 01884naa a2200265 a 4500 001 2149879 005 2022-12-17 008 2022 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1111/jfpp.17204$2DOI 100 1 $aCOLLANTES, N. F. 245 $aEffect of sucrose on the extrusion of varied whole sorghum grits genotypes.$h[electronic resource] 260 $c2022 520 $aThe effect of sucrose on the extrusion of varied whole sorghum genotypes was studied using a single-screw system. The raw sorghum flours were characterized in terms of chemical composition and particle size. Specific mechanical energy (SME) was measured as a process parameter, as well as expansion properties, hydration, paste viscosity, instrumental color, and texture, along with total phenolic compounds (TPC) and total condensed tannins (TCT) in the puffed extrudates. In general, the addition of 10% sucrose reduced SME (p<.05), sectional expansion, hydration, and cold paste viscosity, indicating lower starch conversion and increased lightness (L*) and hardness (Fc). In contrast, BRS 501 showed opposite results for most of the variables measured, due to the suppression of the lubricant effect attributed to the high lipid in this genotype. Furthermore, the extrusion process at 0% sucrose released TPC values by 71.2% and 317.5% for low-tannin extrudates, while the addition of sucrose (10%) did not alter the TPC (p>.05) and had a protective effect on TCT retention in BRS 305 genotype extrudates. 650 $aExtrusão 650 $aFarinha 650 $aGenótipo 650 $aSacarose 650 $aSorgo 700 1 $aCARVALHO, C. W. P. de 700 1 $aASCHERI, J. L. R. 700 1 $aCHAVEZ, D. W. H. 700 1 $aCOMETTANT-RABANAL, R. 700 1 $aBERNARDO, C. O. 700 1 $aQUEIROZ, V. A. V. 773 $tJournal of Food Processing and Preservation, e17204, 2022.
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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